Your address will show here +12 34 56 78
Wat is laserontharing?

 

Veel mensen ergeren zich aan ongewenste haargroei op hun lichaam of gezicht. Zowel vrouwen als mannen voorkomen dit door te scheren, waxen of epileren. Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, is laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Laserontharing is de juiste oplossing van ontharen waarbij de haren definitief verminderd worden.

Door middel van een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden naar het haarzakje. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waaruit de haar groeit. De laserlicht wordt alleen opgenomen door het pigment (melanine) van het haarzakje. Hierdoor wordt alleen het haarzakje beschadigd waardoor er geen haartje meer uit kan groeien.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren, het herstellend vermogen van het lichaam en hormoonbalans.

 

Groeicyclus
Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid.
 

Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen te nemen om het gewenste resultaat te behalen. Gemiddeld heeft men 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met 6 weken tussen elke laserbehandeling

  • Text Hover
Wij werken met alle zorgvezekeraars

 

Afhankelijk van uw verzekeraar en uw polis krijgt u het

bedrag van de behandelingen via de zorgverzekeraar

terug. Vraag bij ons naar de voorwaarden.