Your address will show here +12 34 56 78
Peelings

Peelings hebben het vermogen dode huidcellen te verweken, waardoor ze sneller afschilferen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Peeling is een middel die bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Peelings worden ook wel chemische peelings genoemd. Na het toepassen van een peeling behandeling wordt uw huid egaler, de huidstructuur en hydratatie worden verbeterd en de littekens en rimpels worden vervaagd.

Peelings kunnen worden ingezet bij huidproblemen zoals:

–       Acné en -littekens

–       Keratosis pilaris

–       Grove poriën

–       Anti – aging

–       Pigmentatie

–       Ouderdomsvlekken

Maya Skin & Laser Clinics werkt met de professionele peelings van DermaQuest, bestaande uit glycolzuur en Jessner/TCA peeling. De peelings kunnen onderverdeeld worden in oppervlakkige, middeldiepte of diepe peeling. Afhankelijk van uw wensen en de conditie van de huid kunnen verschillende type behandelingen worden ingezet en gecombineerd.

  • Text Hover
Glycolzuur 

Een glycolzuurpeeling is een behandeling met fruitzuren. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidkleur- en reliëfverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. De peeling geeft een algemeen betere huidstructuur en een algeheel gezondere uitstraling. De concentraties glycolzuur die in de praktijk worden toegepast zijn 35% tot 70%

Jessner/TCA peeling

De Jessner / TCA peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Kleine pigmentvlekjes verdwijnen, poriën worden kleiner en de huid oogt iets strakker doordat de huidfuncties worden geactiveerd. Deze behandeling is ook uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. De Jessner/TCA Peeling behandelt de huid dieper dan overige peelings zoals een glycolzuurpeeling.

De behandeling

We beginnen met een huidanalyse om na te gaan welke peeling het beste bij uw type huid past, en kijken we of deze ook aan uw eigen wensen en verwachtingen voldoet. Om samen tot het beste resultaat van uw huid te komen, adviseren wij om de behandelingen in kuurverband te nemen in combinatie met de juiste huidverzorgingsproducten.

 

Tijdens de behandeling starten we eerst met het reinigen en ontvetten van de huid. Vervolgens brengt onze huidtherapeut de peeling aan met een kwast of een gaasje. Na het aanbrengen kan het een licht prikkelend gevoel geven. Nadat de peeling van de huid wordt geneutraliseerd, neemt dit gevoel weer af. De huid is na de behandeling meestal wat rood en soms wat gezwollen. Indien gewenst, kan de huidtherapeut na de behandeling uw huid camoufleren met Lycogel. Hierdoor is het niet te zien dat u behandeld bent en kunt u direct u werkzaamheden hervatten.


Bij een oppervlakkig peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn. Deze trekt binnen 2 tot 3 dagen weg. Bij een middel diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 7 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden. Daarnaast is het erg belangrijk om gedurende eerste 3 weken na de behandeling voorzichtig te zijn met de zon. Smeer uw huid dagelijks in met zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor van minimaal SPF 30.

 

Aantal benodigde peelings

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Het proces om uw huid te verbeteren is afhankelijk van een aantal beïnvloedende factoren, zoals de conditie en voortgang van uw huid, de persoonlijke wensen voor tijdens en na de behandelingen en de ernst van uw klachten. Om samen tot het beste resultaat van uw huid te komen, adviseren wij om de behandelingen in kuurverband van 6 tot 8 behandelingen te nemen. Uw huid wordt gemiddeld om de 2 tot 4 weken behandeld.

 

Voor de behandeling

Voordat we starten met een behandeling is het aan te raden om 1 à 2 weken vooraf AHA-crème 10% te gebruiken. Op deze manier kunt u uw huid voorbereiden op de behandeling en worden mogelijke overreacties van de huid voorkomen. Wij adviseren deze crème in de avond aan te brengen na de reiniging. Tijdens de behandelingen altijd overdag  een zonnecrème gebruiken.

 

 

Wij werken samen met alle zorgverzekaars

 

Afhankelijk van uw verzekeraar en uw polis krijgt u het

bedrag van de behandelingen via de zorgverzekeraar

terug. Vraag bij ons naar de voorwaarden.