Your address will show here +12 34 56 78
Camouflagetherapie

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Maya Skin & Laser Clinics helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren d.m.v. camouflagetherapie. Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden. Meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:

  • Hyperpigmentatie (littekens, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker/melasma)

  • Hypopigmentatie (littekens, vitiligo)

  • Vaatafwijkingen (wijnvlekken/naevus flammeus, rosacea, couperose, spataderen)

  • Brandwonden of acné

Een behandeling bestaat meestal uit 1 á 2 afspraken. Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen onze huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die uw normale huidtint zo dicht mogelijk benadert.  Vervolgens krijgt u camouflageproducten die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. Uiteraard leren wij u aan hoe u de camouflageproducten zelfstandig en op de juiste wijze thuis kunt aanbrengen. De camouflageproducten is huidvriendelijk en water- en veegvast.

Bij Maya Skin & Laser Clinics werken we met twee merken camouflagecrème: Lycogel en DermaColor.

De camouflagecrèmes zijn gemakkelijk aan te brengen,

waterproof en geschikt voor alle huidtypes.

 

 

 

  • Text Hover
  • Text Hover
Lycogel

Lycogel bevat SPF 30, een goede bescherming voor zonlicht. De crème kan vrijwel op alle huiden aangebracht worden. Ook direct na de behandelingen. Lycogel dekt beter dan een normale foundation, terwijl de poriën niet verstopt raken. De huid blijft ‘ademen’. Daarnaast kalmeert Lycogel de huid en helpt ontstekingen uitdoven.

Dermacolor

Dermacolor bevat veel meer pigmenten dan de foundations die verkrijgbaar zijn in de parfumeriezaken en drogisterijen. Dit zorgt ervoor dat de crème een dekkend effect creëert. Deze camouflagecrème beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling en is na het gebruik van fixeerpoeder watervast, hittebestendig en bestand tegen transpiratie. 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt camouflagetherapie váák gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft afgesloten, met name de aanvullende verzekering. Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.