Peelings hebben het vermogen dode huidcellen te verwerken, waardoor ze sneller afschilferen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Peeling is een middel die bestaat uit verschillende ingrediënten, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Peelings worden ook wel chemische peelings genoemd. Na het toepassen van een peeling behandeling wordt de huid egaler, de huidstructuur en hydratatie worden verbeterd en de littekens en rimpels worden vervaagd.
Verschillende peelings
Maya Skin & Laser Clinics werkt met verschillende chemische peelings.
Deze bestaan uit glycolzuur, salicylzuur en Jessner/TCA peeling. De peelings kunnen onderverdeeld worden in oppervlakkige, middeldiepte of diepe peeling. Afhankelijk van uw wensen en de conditie van de huid kunnen verschillende type behandelingen worden ingezet en gecombineerd.
Glycolzuur
Een glycolzuurpeeling is een behandeling met fruitzuren. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidkleur- en reliëfverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. De peeling geeft een algemeen betere huidstructuur en een algeheel gezondere uitstraling. De concentraties glycolzuur die in de praktijk worden toegepast zijn 35% tot 70%.
Jessner/TCA Peeling
De Jessner / TCA peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Kleine pigmentvlekjes verdwijnen, poriën worden kleiner en de huid oogt iets strakker doordat de huidfuncties worden geactiveerd. Deze behandeling is ook uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. De Jessner/TCA Peeling behandelt de huid dieper dan overige peelings zoals een glycolzuurpeeling.
Wat houdt de behandeling in?
Allereerst kijken we welke peeling voor uw huid en uw wensen voldoen. Afhankelijk van het huidprobleem bepalen we welke peeling we gaan toepassen. Wij adviseren meestal de behandeling in kuurverband, ondersteunend door de juiste thuisproducten, om tot het beste te komen.
Tijdens de behandeling starten we eerst met het reinigen en ontvetten van de huid. Vervolgens brengt onze huidtherapeut de peeling aan met een kwast of een gaasje. Na het aanbrengen kan het een licht prikkelend gevoel geven. Bij glycolzuur neutraliseren we de peeling met bicarbonaat. Bij jessner /tca peeling boenen we retinol in en sluiten de peeling af. Het branderige gevoel neemt na een paar minuten af. De huid is na de behandeling meestal wat rood en soms wat gezwollen. De huid moet nog 5 uur droog zijn na de jesssner/tca peel. Indien gewenst, kan de huidtherapeut na de behandeling uw huid camoufleren met Lycogel. Hierdoor is het niet te zien dat u behandeld bent en kunt u direct uw werkzaamheden hervatten.
Aantal benodigde peelings
Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de voortgang, de wensen van de patiënt en de ernst van de klachten. Wij adviseren altijd de peelings te ondergaan in kuurverband van 6 tot 8 behandelingen, elke 2 tot 4 weken. Om het behaalde resultaat te behouden wordt er een herhaling per kwartaal geadviseerd.
Vóór de behandeling
Tijdens de intake zullen er producten geadviseerd worden voor de start van de behandeling. De huid moet goed voorbereid zijn om de peelings toe te passen. Op deze manier kunt u uw huid voorbereiden op de behandeling en worden mogelijke overreacties van de huid voorkomen. Tijdens de behandelingen altijd overdag een zonnebrandcrème gebruiken.
Na de behandeling
Na de behandeling is het gelaat rood. Kan warm aanvoelen, dit kan enkele uren duren. Er mag thuis gekoeld worden . De huid kan nog een week rood blijven en schilferen. Bij twijfels over de huidreactie en langer aanhoudende klachten graag contact met ons opnemen.
Nazorg en thuisadviezen
De huid is tijdens de behandelperiode en ongeveer twee weken na de laatste behandeling nog extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en bepaalde huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met antizonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid extra voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft hierin graag huidverzorgingsadvies.
Na de Jessner en de TCA peel is het advies om zuren 1 week te vermijden. Wanneer de huid weer hersteld is mag dit weer hervat worden.
Met uitzondering de jessner peeling. Die moet 5 uur droog blijven na de behandeling daarna mag er eventueel gewassen worden. Pas op met thuisproducten waar zuren inzit, die tijdelijk staken totdat de huid is genezen. (ongeveer 1 week).
Bij een oppervlakkige peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn. Deze trekt binnen 2 tot 3 dagen weg. Bij een middel diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 7 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden. Daarnaast is het erg belangrijk om gedurende eerste 3 weken na de behandeling voorzichtig te zijn met de zon. Smeer uw huid dagelijks in met zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor van minimaal SPF 30.
Wij behandelen niet (contra-indicatie):
– Gedurende de zwangerschap en het geven van borstvoeding
– Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied
– Bij een actieve huidaandoening zoals eczeem, psoriasis, acne
– Allergie of overgevoeligheid voor de te injecteren werkstof(fen)
Vergoeding
Indien een glycolzuurpeeling wordt ingezet bij acne of acnelittekens,
dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.
Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis