Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

GROVE PORIËN

Microneedling

Microneedling is een innovatieve behandelmethode op het gebied van huidverbetering. Met behulp van een dermapen wordt de lederhuid licht beschadigd. De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt.

Voor de behandeling

Voor dat we beginnen met de Microneedling is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden op de behandeling. De huidtherapeut bespreekt tijdens de intake welke producten u kunt gebruiken. . Het is belangrijk dat u de huid vier weken voor de behandeling goed beschermt tegen de zon met minimaal SPF 30. Indien gewenst is het mogelijk om voor de behandeling een verdovingscrème aan te brengen op de huid. Dit doet u ongeveer een uur van te voren op de huid onder occlusie.
Voor de behandeling is het belangrijk dat u geen make up draagt en met een gereinigde huid komt.

Tijdens de behandeling

De huid wordt door de huidtherapeut eerst goed gereinigd en daarna ontvet. In overleg met de cliënt zal bepaald worden welk gebied er wordt behandeld. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie stelt de huidtherapeut de behandeldiepte van de naaldjes van de Dermapen in, dit kan variëren van 0,5 mm tot 2,5 mm. De huidtherapeut kiest ook de juiste serum voor de indicatie als tussenstof.
De microneedlingpen wordt daarna met roterende bewegingen over uw huid bewogen. De behandeling voelt licht scherp aan. Nadien koelen we de huid en krijgt de huid een herstellende masker. De roodheid zal sneller afnemen en de huid herstellen. Als de microkanaaltjes weer dicht zijn sluiten we af met een SPF creme.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het behandelde gebied een beetje rood kleuren. Ook kan de huid wat strak aanvoelen en/of gloeien. Ook is het mogelijk dat er een allergische reactie op de gebruikte werkstoffen optreedt. Dit zijn tijdelijke huidreacties die binnen enkele dagen herstellen. Na de behandelingskuur oogt de huid voller, lijntjes verminderen, de huid staat strakker en ziet er frisser en gezonder uit. Afhankelijk van het doel en de indicatie kunnen de resultaten verschillen. De ervaring en resultaten zijn persoonsafhankelijk en niet te garanderen.

Wij behandelen niet (contra-indicatie):
– Gedurende de zwangerschap en het geven van borstvoeding
– Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied
– Bij een actieve huidaandoening zoals eczeem, psoriasis, acne
– Allergie of overgevoeligheid voor de te injecteren werkstof(fen)

Nazorg en thuisadviezen

– Vermijden van zwembad, sportschool en sauna in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen
– Geen schoonheids- of huidbehandelingen ondergaan in de eerste 72 uur na de Mesotherapie behandeling
– Hygiëne van de huid is belangrijk; vermijden van aanraking van het gezicht met handen en andere materialen die blootstaan aan bacteriën
– Wees voorzichtig met de zon en bescherm uw huid met minimaal SPF 30.

Vergoeding

Indien microneedling wordt ingezet bij acne of acnelittekens, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.
Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.