Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

VERLIES VAN HYALURONZUUR

Mesotherapie

Bij deze behandeling worden rijk gevulde cocktails van antioxidanten, vitamines en hyaluronzuur geïnjecteerd in de huid door middel van kleine micro-injecties. De huid wordt gevoed en de collageen en elastine aanmaak wordt gestimuleerd. De behandeling zorgt voor een goede oppepper van de huid.
Mesotherapie is een techniek waarbij verschillende soorten actieve ingrediënten worden geïnjecteerd in de huid door kleine micro injecties. De behandeling is een effectieve methode voor huidverbetering. Cosmetische aandachtspunten worden aangepakt, zoals: huidveroudering, huidverslapping, fijne lijntjes, haaruitval bij mannen en vrouwen, vochtarme huid, veroudering van de oogcontouren en achteruitgang van de algehele huidconditie.

Een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is het verlies van hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden zien we de eerste tekenen van dit proces ontstaan door het zichtbaar worden van micro rimpels, verandering van huidstructuur met daarnaast vermindering van stevigheid in de huid. De uitstraling kan hierdoor veranderen en de huid kan er dof en vaal uit gaan zien. Door middel van een behandelingskuur met Mesotherapie wordt de huid voorzien van vernieuwd hyaluronzuur en kunnen we dit proces vertragen, voorkomen en bestrijden.

Maya Clinics gebruikt de skinboosters van Mesoestetic (Mesohyal). De werkzame stoffen worden geïnjecteerd door middel van de MCT-injector. Dit is een intradermale injector die de injecties snel, constant en effectief uitvoert. Doordat Maya Clinics de kennis en kunde heeft om deze methode onder de correcte omstandigheden uit te voeren en de juiste actieve werkzame ingrediënten toe te passen is het een zeer veilige en effectieve techniek.

Het voordeel van Mesotherapie is dat er optimale penetratie van werkzame ingrediënten in de diepere huidlaag plaatsvindt en u direct na de behandeling weer uw dagelijkse werkzaamheden kunt oppakken. Het risico op complicaties en bijwerkingen is zeer beperkt.

Er zijn verschillende soorten vloeistoffen om de huid optimaal te activeren, van binnenuit te stimuleren en te herstellen. De gebruikte stoffen tijdens de behandeling bevatten hoog geconcentreerde antioxidanten, vitamines en hyaluronzuur, welke een boost aan de huid geven.

Voor de behandeling

Voordat u met Mesotherapie kunt starten, bepalen we aan de hand van een vrijblijvend consult of u in aanmerking komt voor de Mesotherapie behandelkuur. Aan de hand van de hulpvraag en indicatie wordt er bepaald wat mogelijk is en een gepast behandelplan opgesteld door de huidtherapeut. De behandelaar heeft verschillende mogelijkheden voor verschillende indicaties omdat er gewerkt kan worden met diverse werkstoffen voor de huid.

De behandeling

Aan de hand van de hulpvraag wordt een gepaste, op maat gemaakte cocktail van werkstoffen samengesteld die geschikt is voor de indicatie die behandeld dient te worden. Zo wordt er altijd gericht en op maat gewerkt en kunnen zelfs meerdere indicaties worden aangepakt.
De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk maar kan in sommige gevallen gevoelig zijn. Door de micro injecties kunnen kleine puntbloedingen ontstaan die naderhand niet meer zichtbaar zullen zijn.

Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden om de behandeling in kuurverband te ondergaan. Afhankelijk van het doel kan dit variëren tussen de 6 á 10 sessies met tussenpozen van twee weken. Het resultaat van de Mesotherapie kan enkele maanden aanhouden. Om het resultaat langdurig en blijvend te houden, adviseren wij om, nadat de aanbevolen kuur is voltooid, de behandeling 1x per 3 maanden te herhalen. Tevens wordt het gebruik van thuisproducten sterk aangeraden om de resultaten van de behandeling te ondersteunen.
De behandeling kan daarnaast ook ingezet worden als aanvullende therapie op alle andere anti-aging behandelingen zoals peelings, crèmes, botox en fillers.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het behandelde gebied een beetje rood kleuren. Ook kan de huid wat strak aanvoelen en/of gloeien. In sommige gevallen kunnen er complicaties optreden. Dit zal in de praktijk betekenen dat er een kans is op kleine bloeduitstortingen in het behandelde gebied. Deze zullen echter snel weer verdwijnen. Ook is het mogelijk dat er een allergische reactie op de gebruikte werkstoffen optreedt. Dit zijn tijdelijke huidreacties die binnen enkele dagen herstellen. Na de behandelingskuur oogt de huid voller, lijntjes verminderen, de huid staat strakker en ziet er frisser en gezonder uit. Afhankelijk van het doel en de indicatie kunnen de resultaten verschillen. De ervaring en resultaten zijn persoonsafhankelijk en niet te garanderen.

Wij behandelen niet (contra-indicatie):
– Gedurende de zwangerschap en het geven van borstvoeding
– Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied
– Bij een actieve huidaandoening zoals eczeem, psoriasis, acne
– Allergie of overgevoeligheid voor de te injecteren werkstof(fen)

Resultaat

Over het algemeen merkt men binnen enkele weken na de behandeling al verschil. De huid vertoont minder roodheid en oogt egaler en frisser. Na eventuele verdere vervolgbehandelingen zullen de resterende roodheden verdwijnen. We kunnen geen garantie geven dat de roodheden bij iedere cliënt verdwijnen. Wel kan de huidtherapeut direct na de behandeling inschatten hoe de vaatjes reageren op de therapie.

De verschijning van huidoneffenheden staat vaak in verband met de hoeveelheid zonlicht waar uw huid in het verleden aan heeft bloot gestaan. Ook onvermijdelijke factoren als ouder worden, erfelijke gevoeligheid en hormonale invloeden lokken verkleuringen in de huid uit. Het ontstaan van couperose en roodheid is vaak erfelijk bepaald en vorming van nieuwe roodheden kunnen we daarom niet uitsluiten. Onderhoudsbehandelingen in de toekomst kunnen gewenst zijn.
Nieuwvorming van vaatjes kan vertraagd worden door uitlokkende factoren te vermijden zoals overmatig zonnen, alcoholgebruik en roken.

Nazorg en thuisadviezen

Het is belangrijk om een sterke huiddoorbloeding na de behandeling te vermijden. Voor een optimaal effect van de behandeling raden wij u sterk af om de eerste vijf dagen na de behandeling actief te sporten of zware inspanningen te leveren, alcohol te nuttigen, een sauna te bezoeken, warm te baden, de huid te scrubben, stomen of masseren

Bij zwelling kunt u het behandelde gebied enkele malen per dag een aantal minuten koelen met een schone coldpack uit de koelkast

Door bij het slapen gaan het hoofd op een extra kussen te leggen of het hoofdeinde van het bed hoger te zetten kan zwelling onder de ogen voor een deel voorkomen worden. De zwaartekracht kan dan zijn werk doen

Voor een verkoelend effect en ter bevordering van het herstel kunt u enkele dagen na de IPL- of laserbehandeling enkele malen per dag Aloë Vera gel aanbrengen op de behandelde huid

Na de behandeling van rosacea kunnen er gedurende enkele dagen puistjes opkomen in het behandelgebied. Dit is een normaal en tijdelijk verschijnsel

Laat de huid zoveel mogelijk met rust en krab niet aan eventuele puistjes, vlekjes of korstjes

Blijf tijdens de behandelperiode tot minimaal vier weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon en gebruik consequent een SPF 30 of hoger

Vergoeding

Coagulatie wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars. Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.