Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

WEG MET STORENDE HAARGROEI

Laserontharing


Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van definitieve ontharing.
Maya Skin & Laser Clinics werkt met de meest geavanceerde en effectieve laser techniek, namelijk de Soprano ICE en de Diode light sheer. De Soprano ICE is geschikt voor alle huid- en haartypen. Een getinte huid, een lichte huid, een donkere haarkleur of lichtere haarkleur. Naast het feit dat het zeer effectief de haargroei vernietigd, is het ook nog eens vrijwel pijnloos. De Diode light sheer is de eerste laser die goedgekeurd is door de kritische Amerikaanse keuringsdienst (FDA). Andere klinieken gebruiken vaak IPL laser ontharing in plaats van diode lasers omdat de IPL apparaten goedkoper zijn in aanschaf en vrijwel iedereen kan bedienen.

Pijnloos met Soprano ICE!

De Soprano ICE beschikt over een gepatenteerde ‘in motion’ lasertechniek die ervoor zorgt dat de behandeling veilig en pijnloos verloopt. De revolutionaire lasertechniek zorgt ervoor dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigd. Bij andere laserontharing apparaten wordt in één keer een hele hoge energie op één plaats afgegeven, wat pijn veroorzaakt. De Soprano ICE neemt deze pijn weg met behulp van de eerder genoemde ‘in motion’ lasertechniek. De warmte wordt geleidelijk opgebouwd en het behandelgebied wordt minder belast wat als pijnloos ervaren wordt.

Door de innovatieve eigenschappen van de Soprano ICE kunnen we nu ook lichtere haarkleuren en de donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje vernietigd. Zo zorgt de laser dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien.
Uit onze ervaring is gebleken dat de meeste personen na 6 tot 8 behandelingen nagenoeg volledig van hun ongewenste haargroei af zijn.

U wordt bij Maya Skin & Laser Clinics uitsluitend behandeld door medisch geschoold personeel. Onze huidtherapeuten en laser specialisten hechten een grote waarde aan de persoonlijke wensen van de cliënt en de kwaliteit van de behandelingen.

Hoe werkt het?

Door middel van het laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden naar het haarzakje. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waaruit de haar groeit. De laserlicht wordt alleen opgenomen door het pigment (melanine) van het haarzakje. Hierdoor wordt alleen het haarzakje beschadigd waardoor er geen haartje meer uit kan groeien.
Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren, het herstellend vermogen van het lichaam en hormoonbalans.

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met drie verschillende fases. Alleen in de groeifase zit het haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid.
Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen te nemen om het gewenste resultaat te behalen.

Voor de behandeling

Voordat wij beginnen met de behandeling, voeren wij een intakegesprek met u. Hierin leggen wij uit wat u kunt verwachten, hoe ontharen werkt en wat de voorwaarden zijn voor een behandeling. Uiteraard worden er in dit gesprek eventuele specifieke wensen met u besproken.

Op de dag van de behandeling dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Scheer het te behandelen gebied 24 uur voor de behandeling. Het te behandelen gebied niet epileren of waxen vóór of tijdens een behandelingskuur, scheren is wel toegestaan. Indien er toch geharst of gewaxt is dan is het advies 4-6 weken te wachten met de eerste laserbehandeling. Daarnaast is het belangrijk dat u niet gebruind mag zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Twee weken voor en twee weken na de behandeling. Eventueel medicijn gebruik graag melden aan een van onze therapeuten. Dit is belangrijk voor de overgevoeligheid van licht.

De behandeling

Voor de behandeling is het belangrijk dat u geen make-up draagt of bodylotion op uw lichaam smeert. Deze producten kunnen de laserstralen tegen houden waardoor de behandeling niet effectief word. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Tijdens de behandeling wordt er een verkoelende gel op uw huid aangebracht. De gel zorgt voor een goede geleiding van de Soprano ICE laser en heeft ook een verkoelende werking.

Om tot het gewenste resultaat te komen zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig, iedere 6 tot 8 weken. De huidtherapeut beoordeelt de haren en indien het nodig is stappen we over naar de Diode Lightsheer. Dit doen we in overleg met de cliënt De lightsheer diode laser voelt als ‘prikjes’ net alsof een elastiek tegen de huid wordt geschoten. Nadien halen we de gel eraf, maken we de huid schoon en indien nodig brengen we aloe vera gel aan en SPF factor voor de zon.
Na de behandeling
De huid is tijdens de behandelperiode en ongeveer twee weken na de laatste behandeling nog extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en bepaalde huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met antizonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid extra voorzichtig te behandelen.

U mag gedurende het behandeltraject niet harsen, epileren of waxen. Tussendoor alleen maar scheren. Mocht u last hebben van warmte door dat het intensief is behandeld mag u altijd koelen. Pas op met strakke kleding voor wrijving. De huidtherapeut geeft hierin graag huidzorgadvies.
Resultaat
De resultaten van uw haargroei zal sterk verminderen voor een lange tijd. Als het haar terug groeit dan is het veel dunner en lichter van kleur. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook ontstaan als u niet gelaserd zou zijn. Bijv. door medicijn gebruik of hormonale schommelingen. We kunnen uiteraard geen garanties geven.

Vergoeding

Laserontharing wordt vergoed door uw zorgverzekeraars.