Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

HERSTEL SCHADELIJKE BINDWEEFSEL

Fractionele laserbehandeling

Door middel van fractionele lasertherapie kan zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel hersteld worden. Het resultaat: de huid wordt in de diepte sterker en gladder. Maya Skin & Laser Clinics maakt gebruik van de non-ablatieve Erbium:Glass fractional laser (ResurFX van Lumenis).
De volgende huidklachten en indicaties kunnen met deze laser behandeld worden: rest-acne, acne-littekens, chirurgische littekens, huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels en striae (striemen).

De behandeling

Het huidgebied wordt afgetekend en voorafgaand eventueel gekoeld met coldpacks. Vervolgens wordt de laserkop op de huid geplaatst en gedurende enkele milliseconden worden pulsen afgegeven met de scanner, totdat het gehele gebied nauwkeurig is behandeld.
De scanner geeft opzettelijk en heel gecontroleerd laserpulsen af van zeer hoge energie, die bundels van warmte creëren. Deze bundels dringen door tot halverwege de lederhuid (de onderste laag van de huid) in het bindweefsel. Het laserlicht stolt het water in deze huidcellen met als gevolg dat de huid de behandelde delen van de lederhuid zelf opruimt en vervangt door nieuwe, sterke collagene vezels. Daarnaast gaat de huid weer fijne bloedvaatjes aanleggen waardoor de huiddoorbloeding verbetert.

De warmtebundels activeren in de weken tot maanden na de behandeling de bindweefselcellen om nieuw bindweefsel en collageen aan te maken. Het nieuwe bindweefsel is sterker en elastischer, waardoor geleidelijk aan, maar zeer duidelijk, zichtbaar is dat de huid steviger en egaler wordt. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel worden op deze manier reliëf en kleurverschillen in de huid geleidelijk minder zichtbaar.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandelingen wordt een intakegesprek gepland om vragen, wensen en verwachtingen te bespreken. De huidtherapeut zal de huid, -conditie en indicatie bekijken en beoordelen. Ook zal de huidtherapeut aan de hand van uw algemene gezondheid en eventueel medicatiegebruik beoordelen of de behandeling plaats kan vinden. Na deze zorgvuldige screening bespreekt de huidtherapeut wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en geeft een persoonlijk behandeladvies.

Er zijn meerdere behandelsessies nodig. Dit kan variëren en is afhankelijk van de te behandelen indicatie. Tijdens het intakegesprek kan een globale inschatting gemaakt worden. Elke behandeling geeft verbetering en u bepaalt zelf het aantal behandelingen, afhankelijk van het door u gewenste eindresultaat. De behandelingen vinden plaatst met een tussenperiode van 4 tot 5 weken.

Na de behandeling

Na de behandeling is het behandelde gebied (licht)rood en gezwollen. Dit kan enkele uren tot dagen aanhouden. Enkele dagen na de behandeling kan de huid een lichte, droge schilfering en gebruinde verkleuring vertonen in de vorm van het patroon van de laserpulsen. Pigmentvlekjes die tijdens de behandeling eventueel zijn mee behandeld, worden eerst donkerder en schilferen binnen een week af. Soms wordt extra doorbloeding en een jeukend gevoel ervaren in het behandelde gebied. Dit hoort bij het herstelproces van de huid.

Heeft u twijfels over de huidreactie en langer aanhoudende klachten? Neem dan contact met ons op.
Voorzorgsmaatregelen
De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Voorafgaand aan de behandeling is het daarom noodzakelijk om het te behandelen huidgebied minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Ook het gebruik van zelfbruiner wordt afgeraden voor deze periode

Het is raadzaam om een week voorafgaand aan de behandeling L-Lysine supplementen te gebruiken als u gevoelig bent voor de uitbraak van een koortslip (Herpes)

Het is van belang om, bij haargroei in het te behandelen gebied, een dag van tevoren het gebied te scheren. Harsen en epileren kan toegepast worden tot uiterlijk 5 dagen voor de behandeling. Dit om irritatie te voorkomen.

Wij willen u verzoeken om met een gereinigde, schone huid en zonder make-up op de afspraak te verschijnen.

Het is mogelijk om, indien gewenst, de huid vooraf in te smeren met een verdovende EMLA-crème en deze onder occlusie, met een inwerktijd van een uur, af te dekken. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar

Resultaat

Binnen twee tot vier weken na behandeling is verbetering in huidstructuur en huidteint zichtbaar. Het eindresultaat wordt echter pas na enkele maanden goed zichtbaar omdat collageenopbouw een proces is dat tijd nodig heeft. Door deze herstructurering en -opbouw van collageenvezels zal de huid na afloop soepeler aanvoelen en gladder ogen. Het nieuwe weefsel dat is aangemaakt door de huid zal na verloop van tijd niet verdwijnen, de resultaten zijn blijvend.

Thuisadviezen

De huid is tijdens de behandelperiode en ongeveer twee weken na de laatste behandeling nog extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en bepaalde huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met antizonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid extra voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft hierin graag huidverzorgingsadvies