Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

ONEFFENHEDEN OP DE HUID

Coagulatie

Oneffenheden op de huid, zoals steelwratjes of ouderdomsvlekken, kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Deze oneffenheden zijn goedaardig en kunnen door middel van coagulatie verwijderd worden. Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand.

De behandeling

Onze huidtherapeut raakt het steelwratje met een klein miniscuul naaldje aan en verhit de huid plaatselijk. De huid mag verdoofd worden eventueel met de Emla zalf, het recept kunt u aanvragen bij de huisarts. Na de behandeling brengen we een zalfje aan om de warmte eruit te halen.
Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Nazorg en thuisadviezen

De huid is tijdens de behandelperiode en ongeveer twee weken na de laatste behandeling nog extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht en warmtebronnen, zoals zonnebank en sauna, en bepaalde huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met antizonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid extra voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft hierin graag huidverzorgingsadvies. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt.

Vergoeding

Coagulatie wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars. Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.