Waar bent u op zoek naar?

Persoonlijk aandacht staat bij ons voorop!

+31 (0)6 46 76 74 98
Mondriaanplein 57, 5401 HX Uden

Verstopte poriën

Acnetherapie

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen. Bij acne zijn poriën in het gezicht, op de borst of rug met talg verstopt. Bacteriën en vetzuren veroorzaken ontstekingen (puistjes).

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen).

Voor de behandeling

Tijdens het consult bespreken we welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid. Daarnaast krijgt u uitgebreid advies voor thuisproducten die de behandeling optimaliseren.

Tijdens de behandeling

Wij behandelen verschillende soorten acne. Allereerst wordt de huid schoongemaakt om de ontstekingen te verwijderen. Vervolgens starten we met de dieptereiniging, deze zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes mee-eters en gestekorrels handmatig worden geledigd. Hiermee voorkom je dat de huid gaat ontsteken. Deze behandelingen wordt ingezet in combinatie met de peeling.

Nadat de ontstekingen verwijderd zijn, wordt een chemische peeling toegepast die de huid helpt om verstoppingen te voorkomen.

Met behulp van peelings verwijdert onze huidtherapeut de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen, zoals de talgophopingen genoemd worden, minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. Wij hebben verschillende soorten peelings, afhankelijk van de situatie. Deze worden besproken en geadviseerd tijdens het intakegesprek met de patiënt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het gelaat rood van kleur. Ook kan de huid wat strak aanvoelen en / of gloeien.
Dit zal binnen paar uur weg trekken. Voor de roodheid kunnen we direct camouflage therapie aanbrengen hierdoor zie je de roodheid wat minder, en zorgt voor sneller herstel.
De acnebehandeling is in de meeste gevallen een kuur van minimaal 6 behandelingen, eens per twee tot vier weken.

Indien nodig wordt het Daarnaast zijn onderhoudsbehandelingen gewenst. Door de behandeling zal de huid rustiger worden. Door alle oneffenheden te verwijderen, zullen er minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan waardoor pijnlijke rode plekken worden voorkomen.
Nazorg en Thuisadviezen
Vermijden van zwembad, sportschool en sauna in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen

Hygiëne van de huid is belangrijk; vermijden van aanraking van het gezicht met handen en andere materialen die blootstaan aan bacteriën

Wees voorzichtig!

Wees voorzichtig met de zon en bescherm uw huid met minimaal SPF 30.
Het gebruik van thuisproducten is van belang. Meer dan 70% van het resultaat wordt behaald met het gebruik van thuisproducten.
Daarnaast is het gebruik van voedingssupplementen ook erg belangrijk. De huid komt weer in balans, het ondersteunt de lever en de nieren bij het verwerken van afvalstoffen en het verhoogt je immuunsysteem. Wil je daar graag meer informatie over, mail je gegevens voor een gratis huidanalyse.

Vergoeding

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding, raadpleeg uw verzekeringspolis.